May 27, 2013

author photo


Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Bertemu kita semua lagi di entri yang keempat pada hari ini >.<
Hahahaha, sekarang ni tengah malam. Jadi, saya pun bosan lalu saya buka lagu 'Just Give Me A Reason'. Saya tak suka sangat tengok video lagu di youtube. Sebab nanti line lembab. 

Jadi, saya terpikir takkan tade cara untuk download lagu tanpa video dan tanpa menggunakan software. Setelah lama mencari, akhirnya saya temui juga jalan untuk mengatasi masalah saya itu. Bagaimana caranya? Mari saya ajarkan:


STEP 1:
Pergi ke Youtube dan pilih lagu yang korang suka

STEP 2:
Copy URL/link lagu korang tadi

STEP 3:
Sekarang pergi ke Youtube MP3 dan paste kan URL yang korang da copy tadi

STEP 4:
Lalu, tekan button 'Convert Video' dan tunggu sebentar sehingga keluar button 'Download' dan 'Link this MP3'

STEP 5:
Kemudian, tekan pula pada button 'Download' dan tunggu sehingga lagu habis didownload



Selamat Mencuba! =D


Next article Next Post
Previous article Previous Post