May 11, 2013

author photo

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada pembaca  yang sedia menunggu artikel terbaru. Saya nak ucapkan terima kasih kepada korang semua kerana baru 3 hari saya published blog tapi sudah mencecah 1000+ pembaca =D

Baiklah, hari ini saya akan ajar korang pasal computer pulak. Ramai yang meminta saya membuat tutorial update graphics card untuk windows 7 sebab dorang error masa nak install BlueStacks. So, jom belajar! >.<

STEP 1:
Tekan start button dan kemudian type 'Device Manager'.



STEP 2:
Klik pada Display Adapters dan kemudian pilih processor korang. Processor laptop saya ialah AMD Radeon HD 6320 Graphics :)



STEP 3:
Lepas tu, korang cari button UPGRADE macam gambar dibawah



STEP 4:
After that, korang klik 'Search autimatically for update driver software.'



STEP 5:
Tunggu proses upgrade sampai habis



STEP 6:
Dan kemudian, volla! 'The best driver software for your device is already installed'. Itu tandanya, graphics card korang sudah diupgradekan.



STEP 7:
Close semua program dan kemudian restart pc/laptop korang supaya graphics card korang tu betul-betul upgrade 100%


Okay, itu sahaja tutorial pasal computer hari ini. Jangan lupa share kat orang lain sekali tau :'P



Next article Next Post
Previous article Previous Post